Kagu-Eesti õppeasutused pürgivad aasta kooli tiitlile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tiitlile kandideerib ka Põlva gümnaasium.
Tiitlile kandideerib ka Põlva gümnaasium. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Konkursi «Aasta kool 2019» finaali pääses kümme kooli üle Eesti. Nende seas on ka Võru gümnaasium ja Põlva gümnaasium.

Lisaks kandideerivad tiitlile Kiili gümnaasium, Neeme kool, Järveküla kool, Elva gümnaasium, Viljandi gümnaasium, Tallinna kunstigümnaasium, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium ja Tallinna Järveotsa gümnaasium.

Eesti Õpilasesinduste Liidu esimees Marcus Ehasoo tõdes, et tänavused kandidaaditööd olid eelmise aastaga võrreldes loovamad ehk tavalist koolitutvustust oli vähem. «Tore oli näha, et enamus koole rõhus oma eripäradele. Sellel aastal oli näha ka rohkem noorte enda initsiatiivi kooli ülesseadmisel, see on ainult positiivne.»

Finalistid valis žürii, kuhu kuulusid lisaks Ehasoole Aivi Jürgenson haridus- ja teadusministeeriumist, Silvia Uus SAst Innove, Urmas Vaino ETVst ning Inger eelmise aasta võitjakoolist, Tallinna 32. keskkoolist.

6. maist tutvustatakse kahe nädala jooksul kõiki finaali pääsenud koole ETV2 noortesaates «NOVA». 20. maist näidatakse kümmet parimat kooli ETV hommikusaates «Terevisioon». Sellest kuupäevast algab ka rahvahääletus Novaatori portaalis. Võitja kuulutatakse välja 31. mail «Terevisiooni» otsesaates.

Tiitlile kandideeris 54 kooli üle Eesti.

«Aasta kool» on konkurss, mille eesmärk on näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes – kohana, kus tegutsetakse ühiselt ka õppetöö väliselt, hinnatakse koostööd ning valitsevad üksteist toetavad suhted.

Konkurssi korraldavad SA Innove, haridus- ja teadusministeerium ning ERR. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles