Kolmepäevane tuur seab korraldajad katsumuse ette

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Ka mullu kogunes Tehvandi staadionile jooksutuuri starti hulk spordisõpru.
Ka mullu kogunes Tehvandi staadionile jooksutuuri starti hulk spordisõpru. Foto: Maarius Suviste

Kolme päeva jooksul peetav Savekate Otepää jooksutuur on korraldajatele paras katsumus, sest võistluskeskus tuleb iga päev ümber kolida.

5. Otepää jooksutuur ja 6. Kekkoneni jooks saab teoks 31. maist 2. juunini Otepää radadel. Esmalt joostakse Tehvandi ringil 10 kilomeetrit, järgmisel päeval Pühajärvel 17,2 kilomeetrit ja kolmandal päeval Käärikul Kekkoneni rajal 15 kilomeetrit. Viimasel päeval stardib ühtlasi 6. Kekkoneni jooks. Seega joostakse kauneid vaateid pakkuvatel radadel kokku maratonidistants 42,2 kilomeetrit.

Eelmisel aastal valiti tuur marathon100.com tagasiside põhjal kuni 500 osalejaga võistluste hulgas Eesti paremuselt teiseks. Korraldajate teatel on tegu ka suurima osalejate arvuga jooksuga, mis toimub ainult Valgamaal.

Kuna tuur kestab kolm päeva, seab see korraldajad suure katsumuse ette, sest võistluskeskust peab kaks korda ümber kolima: Tehvandilt Pühajärvele ja Pühajärvelt Käärikule. «See nõuab head logistikat ja abilisi. Õnneks on suur osa meie korraldusmeeskonnast sama, see hõlbustab logistikat,» nentis peakorraldaja Margus Mäll. «Võistluse ajal on meie meeskonnas umbes 20 tublit ja tragi inimest. Sel aastal oleme kasutanud ka vabatahtlike organisatsiooni Scult, mille kaudu on nii mõnigi abiline end kirja pannud.»

Otepää jooksu­tuuri peakorraldaja on Margus Mäll.
Otepää jooksu­tuuri peakorraldaja on Margus Mäll. Foto: Maarius Suviste

Tuuril osalejate arv jääb Mälli sõnul ilmselt 350–400 ümber, limiidiks on korraldajad seadnud 500 inimest. «Sellise osalejate hulgaga suudame veel pakkuda personaalset detailideni viimistletud jooksuvõistluse teenust. Meile ei ole oluline kvantiteet, vaid kvaliteet,» ütles Mäll. «Näeme palju vaeva, et kõik jooksjad tunneksid end nagu võitjad. Nii rada kui ka raja- ja finišiteenindus peavad pakkuma head elamust.»

Otepäälane Mäll meenutas, et tuuri idee küpses peas juba 2013. aastal, sooviga ära kasutada Otepää ümbruse kaunid keskused: Tehvandi, Pühajärve ja Kääriku. «Olles ise osalenud Saaremaal Kolme Päeva jooksul, sai 2014. aasta lõpuks ideest tervik ning kolme keskuse vahel kolm päeva vältav jooksutuur,» märkis ta. Lisaks on kolmandal päeval eraldi arvestusega Kekkoneni jooks Käärikul. «Kes kõigil kolmel päeval osaleda ei saa, võib end kirja panna vaid Kekkoneni jooksule.»

Teise päeva õhtul on aga tuuritajate pidu, kus saab tantsida, torti süüa ning viktoriinil osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles