Eestist mujale Euroopasse helistamine muutub odavamaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tehnoloogilised lahendused ei suuda veel niipea inimkontaktiga võrreldavat kvaliteeti pakkuda.
Tehnoloogilised lahendused ei suuda veel niipea inimkontaktiga võrreldavat kvaliteeti pakkuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala pärast muutuvad kõigi Eestis tegutsevate sideoperaatorite klientidele nii mobiil- kui lauatelefoniga helistamise ja tekstsõnumite hinnad Eestist Euroopa Liidu riikidesse praegusega võrreldes mitu korda soodsamaks.

Tele2 müügidirektori Aare Uusjärve sõnul kehtisid ametlikult reguleeritud piirhinnad juba mõnda aega küll Euroopa Liidu maadest Eestisse helistamisel, aga nüüd muutub ka Eestist välja helistamine ühtselt soodsamaks.

15. maist maksab kõneminut eraisikutele Euroopa riigi numbrile helistades kuni 0,228 eurot ning lühisõnumi hind on maksimaalselt 0,072 eurot.

«Kui seni võisid Euroopa riikidesse helistamise tasud erineda maade lõikes mitu korda, siis nüüd ühtlustuvad need kõigi operaatorite jaoks sarnasele tasemele. Kuigi ametlik regulatsioon puudutab ainult eraisikuid, otsustasime langetada ise hinnad samale tasemele ka äriklientidel,» rääkis Uusjärv.

«Operaatorid küll kaotavad ühe sissetulekuallika, aga suures plaanis teeb see hinnad läbipaistvamaks ning inimesed hakkavad teenuseid rohkem tarbima,» usub sideteenuseid pakkuva ettevõtte müügidirektor.

Uued hinnad kehtivad nii Eesti kui teistele Euroopa Liidu sideoperaatoritele järgmised viis aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles