Üle 15 aasta näeb Jaanikese krossirajal taas külgkorve võistlemas

LEPM
Copy
Viimati nägi Jaanikeses just külgkorve võistlemas aastal 2004, kui seal peeti maailmameistrivõistluste etappi külgvankritega mootorratastele. Pildil MMi etapp 2000. aastal.
Viimati nägi Jaanikeses just külgkorve võistlemas aastal 2004, kui seal peeti maailmameistrivõistluste etappi külgvankritega mootorratastele. Pildil MMi etapp 2000. aastal. Foto: TOOMAS HUIK / PM/EMF

Juba sel pühapäeval 12. mail saab Valga külje all legendaarsel Jaanikese krossirajal oma avalöögi uhiuus Külgkorvide & Quadide Karikasari, mis on ellu kutsutud #26 Racing Teami poolt.

Viimati nägi Jaanikeses just külgkorve võistlemas aastal 2004, kui seal peeti maailmameistrivõistluste etappi külgvankritega mootorratastele. Uue sarja peakorraldaja Asko Saadi sõnul oli see ka põhjus, miks ta soovis sarja avalöögi just Jaanikeses korraldada.

Järvamaalt Aravete krossirada haldav motoklubi Star Racing aitas #26 Racing Teamil uuele sarjale elu sisse puhuda. “Et Jaanikeses külgkorviga sõita, on suisa auasi – startida kunagise maailmameistrivõistluste stardipuu tagant! Jaanikese krossiraja profiil on kiiret sõiduviisi soosiv ja ainulaadne,” sõnas klubipealik Tuljo Martin.

“Pühapäeval on Jaanikeses oodata korralikku ja vaatemängulist lahingut,” arvas Saadi. Eelregistreerunete seas on ka naaberriikide võistlejad ning quadide klassis võib sõitmas näha ka Euroopa meistrit Kevin Saart.

Esimene start on kell 11.30 ja kavas on klassid MX 65, MX 85, MX Hobi, MX Open, MX 40+, MX 50+, Quad A, Quad B, KV A, KV B, KV C, KV 55+, KV Retro ja KV Naised. Sari on viie etapiline ning juunis sõidetakse krossi Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles