Veriora tsunft avas käsitööaida

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Signe Strohm tänas Ööbiksaare Palkmajad OÜ esindajat Aivar Jallaid, kes on aida valmimise juures olnud algusest lõpuni.
Signe Strohm tänas Ööbiksaare Palkmajad OÜ esindajat Aivar Jallaid, kes on aida valmimise juures olnud algusest lõpuni. Foto: Andrus Karpson

MTÜ Veriora Tsunft avas Räpina vallas Verioramõisa külas Kikkaharjal pidulikult käsitööaida. Ühtlasi peeti ühingu lähemate ja kaugemate sõpradega Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Käsitööaida lindilõikamise juures olid EV100 maakonnakoordinaator Marge Trumsi ja Veriora tsunfti eestvedaja Signe Strohm.

Pärast sõnavõtte andis Aapo Ilves südamliku heategevusliku võrukeelse kontserdi ja söödi torti. Koostööpartnerid ja piirkonna väikeettevõtjad tutvustasid oma tooteid, suppi pakkus kohalik toitlustaja Uueskuues Koduköök ja kõrvale sai proovida Inda Kärtmanni küpsetatud leiba.

Külalistele tutvustati aida valmimise lugu, tegutsesid õpitoad ja käidi helisevat metsa kuulamas. Õpitubasid viisid läbi ühingu liikmed. Väga populaarne oli pesakastide meisterdamine, kokku valmis neid kümme. Sama palju huvi pakkus etnonukkude valmistamine. Tegemistes osales ligikaudu sada inimest.

Käsitööaidast saab edaspidigi osta piirkonna ettevõtjate tooteid ja meeneid. Aidas hakkavad põhiliselt toimetama Veriora tsunfti liikmed, kas valmistavad eritellimusel kartongist käsitöökarpe, lisaks sellele korraldatakse nii kogukonnale kui ka külalistele õpitubasid.

Aida valmimist toetas Eesti külaliikumine Kodukant. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles