Kultuslaulust valmis uusversioon

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Laulu autor on Valgast pärit meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. 
Laulu autor on Valgast pärit meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ansambel Duo Traat salvestas Tartu Ülikooli vilistlaspäevaks kultusliku üliõpilaste laulu- ja paroodiagrupi Rajacas laulu «Armsas Tartus vana ülikool» uusversiooni ning sellele valmis ka video.

Rajacas tekkis ülikoolis 1966. aastal. Grupi sõnalis-muusikalised, satiirilised ning parodeerivad etteasted läksid täismajale. Rajaca liikmed on praegu Eesti nimekad teadlased ja kultuuritegelased.

Laul «Armsas Tartus vana ülikool» on sündinud 1970. aastal grupi liikmete Priit Pärna ja Rein Tensoni ülikooli lõpuaktuseks. Viisi autor on Valgas sündinud ja keskkooli lõpetanud Mihkel Zilmer ning sõnad on kirjutanud Mihkel Zilmer, Jüri Kask ja Toivo Tasa.

Duo Traadi moodustavad Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli õpilased Karoliine-Lisette Kõiv ja Kaur Tõnis Einasto.

Tartu Ülikooli avalike suhete peaspetsialist Kaja Karo kuulis duot Rajaca laulu esitamas ülikooli kunstimuuseumi näituse avamisel ning mõistis kohe selle mõju ülikooli vilistlastele. «Kui Mihkel Zilmerilt salvestamiseks luba küsisin, rääkis ta, et laulu esmaettekandmisel ülikooli aula rõdul olid paljudel kuulajatel, sealhulgas mitmel meesprofessoril pisarad silmis. Minul tuli Duo Traadi esitust kuuldes kananahk ihule.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles