Laadal saab ka vorsti süüa

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Suures koguses võib laadal müügil näha taimi.
Suures koguses võib laadal müügil näha taimi. Foto: Jaan Rapp/Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval ja pühapäeval leiab Valgas ja Valkas taas aset suur heategevuslik piirilaat. See on ainulaadne üritus, mille sissetulekud suunatakse mõnele heategevuslikule eesmärgile.

«Tänavuse laada tulud lähevad Valga ja Valka kenamaks muutmiseks,» ütles Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova. «Eks täpsemalt sõltu kõik sellest, palju raha kogutakse.»

Kauplemine käib tavapäraselt kahe riigi piirialal. Karpova kinnitusel on sellelgi aastal kohale tulemas üle 400 müüja: rohkem neid laada toimumispiirkonda ei mahukski. «Kui mõni oma kohast loobub, on asendaja kohe olemas.»

Uudne on aga see, et mõlemal päeval leiab Valga keskväljakul aset mitmekesine kultuuriprogramm.

Suures telgis Raja ja Riia (Rīgas) tänava ristumiskohas näitavad hobikulinaarid, kodutootjad ja ettevõtjad oma oskusi 6. rahvusvahelisel liha- ja vorstikonkursil. Tooteid hindavad laadalised ja rahvusvaheline žürii. Aset leiab ka lihaküpsetusvõistlus «Piirideta BBQ 2019». Ungari suursaadik Lätis pakub aga Karpova sõnul võimalust degusteerida oma kodumaalt pärit veine.

Piirilaada teise päeva käigus kuulutatakse välja tänavune Valga valla aasta ema.

Mõlemal päeval on kavas lõbustused lastele: täispuhutavad atraktsioonid, näomaalingud ja hobusõit. Kavas on ka posti otsa ronimise võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles