Maratoniks valmistuvad isegi koprad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rattamaratoni mullune start.
Rattamaratoni mullune start. Foto: Viktor Tund/Bosch Eesti Maastikurattasari

Eesti maastikurattasarja teine etapp peetakse 18. mail Rõuges. Osaleda saab 44-kilomeetrisele põhisõidul või 15-kilomeetrisel noorte- ja matkasõidul. Lisaks stardivad kuni 10-aastastele mõeldud lastesõidud.

Rõugesse võib tulla aga juba nädal varem, sest homme on kavas avatud raja sõit. «Start on Ööbikuoru platsil. Sinna võiksid tulla kõik, kes tahavad, et võistluspäeval oleksid uue raja üllatused juba teada,» soovitas peakorraldaja Ain-Ivar Tupp.

Nimelt läbitakse rada võrreldes möödunud aastaga teistpidi. Nii on korraldaja sõnul mõni varasem laskumine muutunud rattakandmise tõusuks ja jala ronimise tõus laskumiseks. «Kes tahaks raja profiili ette aimata, võiks vaadata kahemehesaagi, mis keskelt korralikult üles painutatud.»

Võistluspäeva varahommikul tuleb lammutama minna kobraste ehitatud tammi, et rada täies ulatuses kuiva jalaga läbitav oleks. Koprad on Rõuge kandis aktiivsed. Hiljuti avastasid korraldajad, et rattarajale on langetatud suur haab ning otsustasid seda mitte ära vedada, vaid suunata raja ümber langenud puu.

Tupp julgustab Rõugesse tulema igat masti sõitjaid, aga soovitab kõikidel arvestada oma võimetega ning vajadusel ratta seljast maha tulla.

Registreeruda saab rattamaratonide kodulehel. Stardinimekirja võib panna end ka võistluspäeval kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles