Laps peab saama mudas mängida

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Neli last peres pole sugugi palju, arvab pereema Katrin Soon: «Võiks ju rohkemgi olla, lapsed on ju toredad.»
 
Neli last peres pole sugugi palju, arvab pereema Katrin Soon: «Võiks ju rohkemgi olla, lapsed on ju toredad.»  Foto: Arvo Meeks

Pereema Katrini telefon oli parasjagu jälle kuhugi kadunud, kui Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap talle helistas, et edastada tähtis sõnum. Teisel katsel õnnestus kätte saada pereisa Mihkel, kellele võis anda teada: perekond Soon Võrumaalt, teid on valitud Eesti aasta suurpereks. Hurraa!

«Väga hea meel on. See on ju väga suur tunnustus,» ütleb pereema. «Tean oma tutvusringkonnast palju suuri peresid, kes on nii ägedad ja lastele pühendunud, et neid kõiki ühekaupa tunnustada ei jõuakski. See on üldine väärtuste fookusse toomine.»

Serveerinud külalistele kannu värsket münditeed, puhastanud kimbu tänavusi rediseid ning pannud kõrvale maiustamiseks mett, ootame köögis pereisa Mihklit, kes läinud koolist ära tooma järelkasvu – Madlit, Joonast ja Jürgenit. Kambris magab oma lõunast und 10-kuune Anni, kes saab nende perele osaks saanud tähelepanust aimu alles mõne aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles