Noored krossisõitjad kihutasid sajus ja rajus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Noortesarja teine etapp tuli läbida rajudes ilmaoludes.
Noortesarja teine etapp tuli läbida rajudes ilmaoludes. Foto: Helen Urbanik

Laupäeval oli sõitjate põhieesmärk Haanjas Abi krossirajal peetud Olerexi motokrossi noortesarja teisel etapil püsti püsida, kuna lausvihm muutis raja ülilibedaks.

Võistluspäev algas ideaalsetes oludes. Enam kui pool võistlusklassidest sai treeningud ja kvalifikatsioonid läbida pilves ja kuiva ilmaga ning näidata looduslikele tõusudele-langustele tehtud rajal väga kiireid aegu.

Lausvihmaga ähvardanud prognoos läks aga täppi ning viimaste klasside treeningutest alates kallas vahetpidamata päeva lõpuni. Nii muutus savipinnas ülilibedaks ning ringiajad pikenesid paarikümne sekundi võrra. Rasketest tingimustest ja paljudest kukkumistest hoolimata nautisid lapsed sõitu. Peakohtunik otsustas sõidupäeva siiski pärast esimest vooru lõpetada.

«Rada oli sopane ja libe,» ütles 85cc sõidu võitnud Pärnu klubi esindaja Joosep Pärn. «Õnneks sain stardist esimesena minema ning suutsin lõpuni prillid puhtad hoida ja püsti püsida.»

Pärna järel tõusis esimesel ringil teiseks Mikk Kallion Sõmerpalu motoklubist, kes samuti säilitas oma positsiooni finišini. Kolmanda koha võitles välja Mark Peterson Valga motoklubist.

Karikasarja juhib Pärn 43 punktiga.

Klassi 50cc kvalifikatsiooni võitis Lucas Leok Sõmerpalu motoklubist, kuid võistlusstart tal hästi ei õnnestunud. Kuigi Leok visalt esikohta püüdis, jäi see 21 sekundi kaugusele ning kuulus Aston Allasele. Kolmandaks sõitis end pärast kehva starti samuti raju sõidu teinud Krevor Marcel Nõmme. Sarja liider on Leok 72 punktiga.

Olerexi motokrossi Eesti noorte karikavõistluste kolmas etapp stardib 26. mail Valgas Jaanikese motokeskuses. Samas saavad eestlased 29.–30. juunil üle aastate võimaluse kaasa elada noorte EM-etapile, kui seal sõidetakse Kirde regiooni finaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles