Käsitöölised lõid letti uued suitsusaunaga seotud tooted

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Konkursi tunnustusüritus sai teoks 8. mail Võru instituudis.
Konkursi tunnustusüritus sai teoks 8. mail Võru instituudis. Foto: Vilve Oja

Selgusid MTÜ Vana-Võromaa Käsitüü välja kuulutatud suitsusaunateemaliste toodete konkursi tulemused. Parimaks hinnati Erika Aasa võrukeelsete saunasõnadega keraamilised seinatahvlid.

Preemia said veel Heli Viksi käsitsi telgedel kootud saunalina, millele on mustri järgi nimeks pandud «Kass mõtsan vihta otsman» ning Kairi Orava käsitööna valminud «Naisi päältsanna hamõ». Eripreemia sai Jaanus Margi loodud meene «Pruukmada kõoleht», mis oma hea looga vedas muigele kõikide uudistajate näod, andsid ettevõtmise korraldajad teada.

Konkurss kestis 6. märtsist 4. maini, laekus 29 tööd kokku üheksalt autorilt. Töid hindas neljaliikmeline komisjon, mille liikmed olid Karille Bergmann MTÜst Vana-Võromaa Käsitüü, turismikoordinaator Kadri Moppel Võrumaa arenduskeskusest, Külli Eichenbaum Võru instituudist ja Vana-Võromaa suitsusaunade koostöökogust ning Mooska talu perenaine Eda Veeroja samast koostöökogust.

Komisjon leidis, et kõik laekunud tööd on tehtud hea käe ja mõttega, esemed on seotud suitsusauna ja saunakombestikuga. Mõne töö juures tekkis hindajatel ettepanekuid toodete edasiarendusteks ning need anti pärast kokkuvõtete tegemist ka autoritele edasi.

Kuna kõik tööd läbisid edukalt konkursi, said nende loojad MTÜ-lt Vana-Võromaa Käsitüü koostööpakkumise müügivõimalusteks nii e-poes UmaPuut, muuseumipoodides, suvepoodides kui ka laatadel. Fotogalerii töödest on MTÜ Facebooki-lehel.

Kuigi konkurss on lõppenud, võib jätkuvalt luua ja pakkuda suitsusaunateemalisi tooteid. Tulemas on suitsusaunapäevad augustis Moostes ning sügisene Tallinna Saku Suurhalli mardilaat, kus Vana-Võromaa Käsitüü teema on savvusann. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles