Leigo festival saadab publiku teatrimetsa

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Leigo järvemuusika eelmisel aastal.
Leigo järvemuusika eelmisel aastal. Foto: Erik Prozes

Leigo Järvemuusika alustab 22. festivaliaastat. Tänavu laieneb Otepää vallas peetav festival neljale päevale ja kestab 31. juulist 3. augustini. Lisaks kontsertidele järvelaval oodatakse publikut ka Leigo teatrimetsa.

«Uute kunstivormide lisamine on olnud pikalt mõttes. Nüüd saab publik looduses muusikast läbi jalutada,» rääkis peakorraldaja Tiiu Tamm.

Kolmel päeval saab osa muusikalisest metsarännakust «Thule mustrid». Nii tähistatakse helilooja Tõnu Kõrvitsa 50. sünnipäeva muusika- ja valguspunktidega kaunistatud jalutuskäiguga Leigo teatrimetsas. Kaasatud on muusikud ja tantsijad ning instrumendid, mida vabas õhus tihti ei kohta. Kindlasti on kohal ka peategelane ise.

Kontserdid suurel järvel on 3. augustil. Saab kuulda Läti vokaalansamblit Latvian Voices. Festivaliorkester ja solistid esitavad dirigent Risto Joosti juhatusel Bizet’ «Carmeni» aariaid, Brahmsi ungari tantse, Dvořáki tšellokontserdi ja sümfoonia «Uuest maailmast» ning üllatusesinejana teeb orkestri ees debüüdi Lõuna-Eesti väike viiulitalent.

«Leigo orkester koguneb neljandat korda. Olen väga rõõmus, et see on saanud meeldivaks kokkusaamiskohaks noortele andekatele muusikutele, kes töötavad orkestrites või on õpingutega seoses üldse maailmas laiali,» ütles Risto Joost.

Lõppkontserdi juurde kuulub ka peremees Tõnu Tamme lavastatud traditsiooniline valgusinstallatsioon elava tulega järvel ja kallastel.

«Olles viimastel aastatel esinenud üle maailma tähtsaimatel lavadel, võin kinnitada, et see kogemus koos uskumatu tulevärgiga on midagi, mida ei näe ega kuule kusagil mujal. Inimesed, kes on Leigot külastanud, ei suuda siiani uskuda, et selline asi võimalik on,» rääkis järvemuusika kunstiline juht, tšellist Marius Järvi.

«Sellel aastal on meil suur rõõm koos dirigent Risto Joosti ja Leigo festivaliorkestriga esitada üht ilusaimat ja kuulsaimat tšello-lugu, A. Dvořáki tšellokontserti h-moll,» lisas Järvi.

Muusikapäeva lõpus on huvilistel võimalik vaadata öökinos muusika- ja loodusfilme. Lisaks saab nautida kolmekäigulist õhtusööki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles