Politsei kutsub Võrumaa koolieelikuid ohutuspäevale

LEPM
Copy
Ohutuspäev Karulas. Foto on illustreeriv.
Ohutuspäev Karulas. Foto on illustreeriv. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Juba sel reedel ootab politsei ühes heade koostööpartneritega kõiki Võrumaa koolieelikuid Võru spordikeskuse staadionile, kus toimub ohutuspäev „Tunnen. Tean. Oskan“.

17. mail kell 12.00 – 16.00 toimub Võru Spordikeskuse staadionil „Tunnen. Tean. Oskan“ ohutuspäev, mis on suunatud eelkõige Võrumaa koolieelikutele. Lõvi Leo eestvedamisel aset leidev ohutuspäev on osa aastasest ohutusprojektist, mille raames valmistati lasteaialapsi erinevate õppepäevade, loengute ja praktiliste näidete najal ette eelseisvaks koolieluks. Eesootaval sügisel oma kooliteed alustavaid lapsi õpetati möödunud poolaasta jooksul erinevaid ohuolukordi ennetama ning taolistesse situatsioonidesse sattununa õigesti käituma.

„Ühise ohutuspäeva eesmärk on terve õppeaasta väldanud projekt kokku võtta ja kinnistada selle käigus saadud teadmisi, kogemusi ja praktilisi oskusi. Lisaks maakonna koolieelikutele ootame lõbusale ja õpetlikult ohutuspäevale ka kõiki teisi huvilisi,“ räägib projekti eestvedaja ja Võru piirkonnapolitseinik Elar Sarik.

Piirkonnapolitseinik tõdes lasteaedades toimunud õppepäevadele tagasi vaadates, et lapsed nautisid projektis kaasa löömist ja uute ning vajalike teadmiste hankimist täiel rinnal. „Eranditult kõik lapsed on olnud õpihimulised ning võtavad uued teadmised kiirelt omaks. Kui lastele järjepidevalt räägime, kuidas nad iseseisvalt ja ohutult uues eluetapis toime võiks tulla, ei ole sest kasu üksnes lapsepõlveks, vaid kogu nende edasiseks eluks,“ vahendas Sarik.

„Ohutuspäev toimub Võru Spordikeskuse staadionil töötubadena, kus lõbusat ja õpetlikku päeva aitavad sisustada Politsei- ja Piirivalveamet, Päästeamet, Kaitseliit, Punane Rist, Maanteeamet, Võrumaa Autokool, Naiskodukaitse, Lastekaitseliit, Võru Noortekeskus, Enerel, G4S ja Demineerimiskeskus,“ loetles piirkonnapolitseinik Elar Sarik.

Ta lisas, et needsamad ja paljud teisedki koostööpartnerid on õppeaasta vältel käinud ühes politseiga erinevates lasteaedades ning jaganud sealsete väikeste inimestega oma teadmisi ja kogemusi. „Õigepea kooliteed alustavatele mudilastele on räägitud üleüldisest ohutusest, liikluskäitumisest, tuleohutusest, kiusamisest ja vägivallast, esmaabist ja selle andmisest ning ka kadumistest ja neis olukordades õigest käitumisest. Selles osas suured tänud ka lasteaia õpetajatele, kes teevad igapäevaselt laste kasvatamisel, suunamisel ja harimisel väga tänuväärset tööd,“ vahendas Sarik.

Lisaks tänab projekti eestvedaja kõiki neid asutusi, ettevõtteid ja koostööpartnereid, kes projektile õla alla panid ja laste teadlikkuse tõstmisele kaasa aitasid:

Päästeamet, Kaitseliit, Punane Rist, Maaanteeamet, Võru lasteaiad, Võru Tarbijate Ühistu, Võrumaa Arenduskeskus, Võru Linnavalitsus, Naiskodukaitse, Võrumaa autokool, Lastkaitseliit, Demineerimiskeskus, G4S, Enerel, Noortekeskus, Jaanipeebu kitarrikool, Eurofoto, Võrumaa Teataja, Võru Spordikeskus, Lahingukool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles