Pere peab linnas nelja söögikohta

Indrek Sarapuu
Copy
Jaan Koort on hariduselt ehitusmees. Loomade talitamine on küll rohkem abikaasa Elna rida, aga eks tuleb temalgi nendega tegeleda. Peetud on nii sigu, kanu, lambaid kui ka küülikuid.
Jaan Koort on hariduselt ehitusmees. Loomade talitamine on küll rohkem abikaasa Elna rida, aga eks tuleb temalgi nendega tegeleda. Peetud on nii sigu, kanu, lambaid kui ka küülikuid. Foto: Indrek Sarapuu

Kui Põlvas peaks korraldatama konkurss kõige töökama pere leidmiseks, oleks üks esikoha pretendent perekond Koort. Nende majandada on linnakeses neli söögikohta: Pargi baar, kohvikklubi Aal, pitsabaar Hull Lehm Edu keskuses ja Jäägri pubi.

Jaan ja Elna Koort, kelle elustiil näikse olevat katkematu toimetamine, võtavad mind vastu oma talus, õigupoolest endises mõisas Uibujärve külas, kus elatud nüüdseks kümmekond aastat. Põlva valda ostsid nad maja ühelt endiselt puiduettevõtjalt pärast seda, kui olid perega läbi rännanud mitu Lõuna-Eesti paika.

Talus kasvatatakse kanu ja lambaid, veel aastake tagasi olid ka küülikud. Toidukohtadega möllamine vaheldub sujuvalt loomapidamise ja maatööga. Ka osa toidukraami, millest nende neljas söögikohas roogi valmistatakse, kasvab kodupõllul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles