Tõrvas selguvad meistrid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võistlejatel tuleb ka hüppetornist vette sulpsata.
Võistlejatel tuleb ka hüppetornist vette sulpsata. Foto: Arvo Meeks

Homsel Tõrva ekstreemjooksul selguvad Eesti meistrid takistustega maastikujooksus. Ühtlasi on tegemist Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonivõistlusega Eestis.

Takistuskross on Eestis järjest rohkem populaarsust koguv ala, mille käigus tuleb lisaks jooksmisele hüpata, roomata ja ronida, et ületada looduslikke ja tehislikke takistusi. Juba teist aastat korraldab Eesti Multispordi Liit sellel alal ka Eesti meistrivõistlusi.

Tänavusel Tõrva ekstreemjooksul on kavas kolm starti: neljakilomeetrine noortejooks, 12-kilomeetrine põhivõistlus ja 6-kilomeetrine lühijooks.

Noorte- ja põhijooksul saab osaleda nii individuaalselt kui ka võistkondlikult, lühijooksul selguvad Eesti meistrid klassides noored B, naised 50+ ja mehed 60+. Lühijooksul on eraldi klass ka harrastajatele, kes ei soovi osa võtta meistrivõistlustest.

Põhivõistluse viis parimat meest ja naist kvalifitseeruvad Euroopa meistrivõistlustele.

Võistluskeskus paikneb Tõrva gümnaasiumi staadionil. Jooks kulgeb Tõrva terviseradadel, gümnaasiumi pargis ja ümbruskonnas. Rajal on paarkümmend takistust ja võistlejad jõuavad traditsiooniliselt ka Vanamõisa järve äärde. Lisaks on võistluskeskuse juures publikukatse, kus 100 meetri pikkusele lõigule paigutatud mitu läbimist vajavat takistust.

«Oleme rada ja takistusi planeerimas nii, et need oleksid jõukohased kõikidele,» rõhutas võistluste peakorraldaja Siim Ausmees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles