Rannas hulpiva veisekorjuse teisaldamisel oli vaja päästjate abi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Räpina vallas Peipsi rannas olnud korjus õnnestus teisaldada.
Räpina vallas Peipsi rannas olnud korjus õnnestus teisaldada. Foto: Indrek Sarapuu / Lõuna-Eesti Postimees

Räpina vallas Meerapalu ja Pedaspää küla piiril hulpinud veisekorjus õnnestus eile teisaldada. Vaja läks päästjate abi, sest laipa eemaldama tulnud veoauto ei pääsenud loomale piisavalt lähedale.

Vald kutsus Peipsi rannas juba kaks nädalat olnud laipa eemaldama korjuste likvideerimisele keskendunud ettevõtte Vireen. Abivallavanem Mati Tiigimäe aga ütles, et suur veok ei pääsenud aga piisavalt ligidale, et looma peale tõsta. «Eile läks mul pool päeva, kõik on nüüd korras. Tuli päästeteenistus veel välja kutsuda, sest Vireeni masin ei pääsenud sinna juurde, kuigi oli informatsioon veterinaar- ja toiduametist ja igalt poolt, et saab juurde. Üle 20-tonnine masin ikka juurde ei läinud. Hea, et autojuht oli tasakaalukas ja ei kihutanud minema.»

Kolm meest tõmbasid veist nööridega ning osa lükkas. Edasi parvetati loom lähedalasuva kanali äärde, kust korjus oli võimalik auto peale tõsta. Likvideerimise kulud jäävad valla kanda ja abivallavanema sõnul ei paista lootust, et keegi teine need hüvitaks. Arvet polnud Vireen reede pärastlõunaks veel esitanud.

«Eks see on meile õppetund. Peame asja edasi uurima, sest tulevikus võib ka olla vajadust selliseid asju lahendada,» lisas Tiigimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles