Vallamaja läheb remonti

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavalitsuse hoone remondil on kolm peamist eesmärki: vähendada ülalpidamiskulusid, lahendada ruumikitsikus ja uuendada amortiseerunud tehnosüsteemid.
Valga vallavalitsuse hoone remondil on kolm peamist eesmärki: vähendada ülalpidamiskulusid, lahendada ruumikitsikus ja uuendada amortiseerunud tehnosüsteemid. Foto: Arvo Meeks

Valga vald soovib remontida Valgas Puiestee tänaval asuvat hoonet, kus tegutseb vallavalitsus. Maja ruumipaigutus ei vasta nüüdisaegse kontorihoone nõuetele.

Vallavalitsus kuulutas välja hanke Puiestee 8 asuva büroohoone projekteerimiseks, kuhu pakkumusi oodati 15. maini. Remondiga tahetakse kohandada hoone ruumiprogrammi vallavalitsuse vajadusele, parandada töötajate töötingimusi, korrastada hoone tehnosüsteeme ning vähendada ülalpidamiskulusid.

Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Põim Kama ütles, et eelnevate aastakümnete jooksul on maja vastavalt vajadustele ümber ehitatud. Sellega on tasakaalust välja viidud hoone küttesüsteem, mille tõttu on osa ruume üleköetud ja teised külmad. «Väljavahetamist vajab kütte- ja elektrisüsteem, uuendamist kaabeldus. Ventilatsioon puudub hoones täielikult. Nende puuduste tõttu on hoone halduskulud praegu ülemäära kõrged. Majas vajab ühtlustamist sisetemperatuur ja tuleb tagada õhuvahetus, samuti parandada valgustust ja rajada töötajatele puhkenurk,» kirjeldas Kama.

Kulude vähenemise ulatus selgub pärast põhiprojekti koostamist. Rekonstrueerimisel on kolm peaeesmärki: vähendada ülalpidamiskulusid, leevendada ruumikitsikust ja uuendada amortiseerunud tehnosüsteemid. Pärast ehitusprojekti tellimist tehakse töid järk-järgult, osade kaupa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles