Etapp osutus üliraskeks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Elary Talu tänavusel Tartu superenduurol
Elary Talu tänavusel Tartu superenduurol Foto: Helen Urbanik

Enduuro Euroopa meistrivõistluste teine etapp Slovakkias osutus Sõmerpalu motomeestele Elary Talule ja Riho Kollistile läbisid üliraskeks katsumuseks.

«Mulle oli see väga keeruline nädalavahetus,» ütles laupäeval klassis üle 250cc 2T kolmanda ja pühapäeval 5. koha saanud Talu. «Laupäeval oli üks tehniline viperus. Kuid pühapäeval maadlesin päev otsa tehnikaga. Tsikkel suri pidevalt välja: pidin seda küll mäest üles lükkama, küll vaba käiguga mäest alla tulema,» kirjeldas ta. «Väga raske oli, kuid pingutasin lõpuni.» Pühapäeval kaotas Talu oma klassi võitjale Jiri Hadekile näiteks ligi seitse minutit. Mis mootorrattaga juhtus, Talu ei teagi, kuid kahtlustab, et viga on elektroonikas.

Endise Brezno kaevanduspiirkonna mägedes asuv rada oli väga tehniline, lisaks kostitati osalejaid pühapäeval teisel ringil äikesevihmaga, mis muutis raja väga libedaks.

Talu klubikaaslane Riho Kollist võrdles kahe seni toimunud EM-etapi radu hard enduurodega. ainus vahe on, et päevad on isegi pikemad ja lisaks tuleb sõita katseid. Tema eesmärk oli seekord püsida oma ajas ja mitte trahvi saada ning see ka õnnestus. Kõik katsed talle meeldisid, kuigi olid keerulised, kuid seal jagus kivide sektsioone, pikki mäkketõuse ja muud, mis talle väga sobisid.

«Pühapäevane sadu lõi veel ägedalt kaardid sassi ja seekord mulle soodsalt,» rääkis Kollist, kelle «mägede poegadest» konkurentidest mõnigi teisel päeval katkestas. Kui laupäeval oli Kollist seenioride klassis üheksas, siis pühapäeval neljas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles