Piirivalvurid tegid tutvust uute piiriäärsete asukatega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Piusa kordoni juht Valmar Hinno koos kassipojaga.
FOTO: Politsei
Piusa kordoni juht Valmar Hinno koos kassipojaga. FOTO: Politsei Foto: Politsei

Kui muidu kohtavad piirivalvurid Obinitsas enamasti tuttavaid nägusid, siis teinekord satub seltsi ka uusi tulijaid, andis Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel teada.

Õnneks pole kõik uued tulijad sugugi sellised, kes tulevad üle piiri kõiksuguste halbade kavatsustega. On ka hoopis neid, kes tulid ilmale, et kohaliku piiriäärse elu rikastamise kõrval ka meie piirivalvurite «rohelist» argipäeva oma nunnumeetriga ülespoole upitada. Vähemasti suhtuvad asjasse nii piirivalvurid ise.

Piirikaitsjate töö eeldab pidevat suhtlemist kohalikega. Hiljuti käidi juttu puhumas Obinitsa kohvikuperenaisega. Seejuures avastasid piirivalvurid, et külla on lisandunud korraga lausa viis uut noort külaelanikku. Tegu polnud sedapuhku siiski inimeste, vaid kassipoegadega. Piusa kordoni juhil Valmar Hinnol tekkis uute külaelanikega koheselt usalduslik suhe.

Tööalaseid kontakte kassipoegadega siiski ei loodud. Nagu tunnistas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virk, polegi Lõuna prefektuuris ühtegi kassi ametis. «Aga Elva jaoskonnas on politseinikel juba mõnda aega seltsiks jänku nimega Juss. Juhtimiskeskuses Tartus on kalad. Mujal aga valdavalt koerad,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles