Lapse abipalve lasteaias: «Tädi, kas süüa saaks?!» (2)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Just esmaspäeviti on mõni mudilane lasteaias rääkinud, et kõht on väga tühi ja tahaks nii väga midagi süüa. Lasteaiaõpetaja sõnul näitab see kõige ehedamal kujul, kuidas paljud Eesti pered tegelikult elavad.
Just esmaspäeviti on mõni mudilane lasteaias rääkinud, et kõht on väga tühi ja tahaks nii väga midagi süüa. Lasteaiaõpetaja sõnul näitab see kõige ehedamal kujul, kuidas paljud Eesti pered tegelikult elavad. Foto: Arvo Meeks

Kogemus oli niivõrd ehmatav, et võttis kauaaegsel lasteaiaõpetajal silmad märjaks. Viieaastane poiss haaras tal käest kinni, vaatas otsa ja habises: «Kõht on tühi.» See oli esmaspäeva hommik, kui mudilane oli lasteaeda jõudnud. «Tädi, kas süüa saaks?!» küsis poiss, kui ema oli ta ära toonud.

Anonüümsust palunud lasteaiaõpetaja räägib, et tegemist on täiesti normaalse, kahe lapsega perega. Üks laps käib lasteaias, teine on alustanud kooliteed. Üks vanematest käib kodu lähedal osalise ajaga tootmistööl, teine on kodune. Nii ema kui isa on osalise töövõimega – tervis nõnda läbi.

«Just esmaspäeviti on laps rääkinud, et kõht on väga tühi ja tahaks nii väga midagi süüa. Ja kommi tahaks ka,» ütleb õpetaja. «Ma ei tea, ma ei oska öelda, kas ja mis kodus söögiks on...»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles