Fotonäitus jõuab Põlvasse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Fotograaf Birgit Püve (paremal) rändas kaameraga mööda Eestit ringi.
Fotograaf Birgit Püve (paremal) rändas kaameraga mööda Eestit ringi. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Neljapäeval avatakse Põlva kultuurikeskuses fotonäitus #kuidasmekestame.

Avamisel saavad kõik testida oma teadmisi Eesti rahvastiku vähenemisega seotud probleemide kohta. Samuti saab arutleda eelarvamuste ja hirmude üle, mis sageli muudavad arutelud kestmajäämise teemal emotsionaalseks ning lahenduste leidmise keerukaks. Vestlust juhib Noored Kooli õpetaja ja haridusuuendaja Jüri Käosaar.

Fotograaf Birgit Püve rändas eelmisel aastal kaameraga mööda Eestit ja püüdis pildile selle, kuidas mõjutavad rahvastiku muutused inimeste argielu. Prognoosid ennustavad Eestile lähemateks kümnenditeks rahvaarvu jätkuvat ja olulist kahanemist. Samas jäävad rahvastikuga toimuvad muutused sageli märkamatuks ja seosed igapäevaeluga kaugeks.

Ehkki elu keskustest eemal nõuab iga päev tihti suurt pingutust, on näitusel portreteeritud inimesed säilitanud eluterve hoiaku, avatuse ja armastuse Eesti vastu. Kui aga ka need inimesed väsivad, lakkab elu ja alles jäävad tühjad kummituslikud hooned, külad ja asulad. Näitus tõstatab küsimuse, kuidas ja kellega kestame järgmised sada aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles