Tegusad naised võtsid vana vallamaja üle

Siim Saavik
, reporter
Copy
Naisteklubi Kolmapäev esinaine Mall Kõpp (vasakul) ja kultuuriseltsi Viruskundra eestvedaja Katrin Peil soovivad rahvale tegevust pakkuda. Paljud ettevõtmised saavad neil teoks ikka koostöös.
Naisteklubi Kolmapäev esinaine Mall Kõpp (vasakul) ja kultuuriseltsi Viruskundra eestvedaja Katrin Peil soovivad rahvale tegevust pakkuda. Paljud ettevõtmised saavad neil teoks ikka koostöös. Foto: Siim Saavik

Vastse-Kuuste endises vallamajas kihab elu. Tehakse käsitööd, viiakse läbi koolitusi ning arutatakse maailmaasju. Majas toimetab pea 50 inimest. Alumise korruse on hõivanud naisteklubi Kolmapäev ja ülemise kultuuriselts Viruskundra. Kuigi tegu on vana vallamajaga, kutsutakse omakeskis seda nüüd kogukonnamajaks.

Kui Põlva vallas asuva hoone alumine korrus on ainult naiste käsutuses, siis ülemiselt võib leida toimetamas ka paar meest. Kultuuriseltsi Viruskundra esimees Katrin Peil rääkis, et seltsi põhituumiku moodustavad rahvatantsijad. Rühmas on ühtlasi naised, kes tegelevad tõsiselt käsitööga. «Kui kellelgi on käsitöö tarbeks konsultatsiooni vaja, antakse nõu,» rääkis Peil. Ta lisas, et seltsi ruumides käivad teisedki, kes soovivad midagi oma kätega teha. Näiteks praegu asuvad kangastelgedel kahe naise vaibakudumise alged, millest tuleb uus vaip. Peil näitas üht pleedi, mis kangaspuul kootud. «See on samade telgede pealt võetud,» kinnitas ta. Sellise pleedi tegemine võtab tema sõnul aega umbes paar nädalat ja seda siis, kui igal õhtul vähemalt paar tundi tööd teha.

Kunagisest vallavanema kabinetist on saanud bändiruum.
Kunagisest vallavanema kabinetist on saanud bändiruum. Foto: Siim Saavik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles