Kaasiku ja Sild võistlesid end Rõuges kullale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Timo Sild jättis meeste põhiklassis kulla koju.
Timo Sild jättis meeste põhiklassis kulla koju. Foto: Sander Lembra/Eesti Orienteerumisliit

Võrumaal Rõuges peetud orienteerumise Balti meistrivõistlused kulgesid Eestile edukalt. Evely Kaasiku ja Timo Sild jätsid kullad koju vastavalt naiste- ja meeste põhiklassis. Naistest kindlustas Laura Joonas Eestile kaksikvõidu ning meestest jooksis Lauri Sild end pronksile.

Võrumaalane Timo Sild, kes sai kaks aastat tagasi samal maastikul peetud orienteerumise MMi pikal rajal 11. koha, tõdes finišis rahulolevana, et ettevalmistus augustikuiseks MMiks Norras on sujunud hästi. Tõusud Rõuge ürgoru nõlvadel ei tundunud talle enam nii pikad ja rasked kui kaks aastat tagasi. Ka kilomeetriaeg tuli seekord kiirem kui kodusel MMil.

Tema vend Lauri Sild oli raja algusosas hädas füüsilise poolega. «Jalad olid pehmed ja mootor ei tõmmanud,» kirjeldas ta ootamatult nõrka enesetunnet, mis andis talle raja neljandal kilomeetril alles 14. koha. Seejärel hakkas Lauri jooks 14,3 kilomeetri pikkusel rajal kulgema tõusvas tempos ning finišis jäi teda pooleteisetunnisel võistlusel hõbedast lahutama 51 sekundit.

Naiste üheksakilomeetrisel rajal oli Evely Kaasiku võit konkurentide ees veenev. Vaid raja esimese kolmandiku lõpul suutis Gabija Razaityte Leedust kaheks punktivaheks Kaasiku liidripositsiooni kõigutada, kuid valis siis ise aeglasema tee ning eestlanna asus taas võistlust juhtima.

Väga korraliku jooksu hõbemedalile tegi Võrumaa sportlane Laura Joonas. Veatud teevalikud tõid ta raja lõpuosas üsna Kaasiku kandadele, kuid Markus Puusepa planeeritud raja lõputõusudel oli Kaasiku selgelt kiirem. Kolmandaks tuli juba ligi seitsmeminutilise kaotusega võitjale Laura Vike Lätist.

Meie noored esinesid seekord tagasihoidlikumalt, avapäeva saagiks jäi vaid kolm kahvatumat karva medalit: meesjuunioridest võitis Kaarel Vesilind hõbemedali, pronksi said tüdrukute N14 klassis Harriet Koppel ning N16 klassis Leana Jete Korb.

Võistkondlikus arvestuses oli Eesti 913 punktiga avapäeva järel Läti (1012) ja Leedu (952) järel kolmandal kohal, kuid punktisummade vahed olid niivõrd väiksed, et riikide lõpliku paremusjärjestuse selgitasid lõplikult välja pühapäevased teatejooksud. Lehe trükkimineku ajaks ei olnud tulemused veel selgunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles