Alkoholikaktsiisi langetamine muudab Valka linnapea murelikuks

BNS
Copy
Valka kihelkonnaduuma esimees (linnapea) Vents Armands Krauklis.
Valka kihelkonnaduuma esimees (linnapea) Vents Armands Krauklis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti otsus langetada alkoholiaktsiisi tähendaks Läti eelarvele 100 miljoni euro suurust kaotust, ütles Valka linnapea Vents Armands Krauklis.

"Küsimus ei ole vaid aktsiisis. See on turistides, kes tulevad Lätti ja jätavad siia märkimisväärses koguses raha. Nad sõid, veetsid öid ja tankisid autosid. See tähendab, et mitme sektori ettevõtted kannatavad," ütles Krauklis.

Krauklise sõnul peab Läti sellisel juhul oma aktsiisipoliitika ümber vaatama. Tema sõnul võib väiksemate sissetulekute tõttu hulk inimesi ka töö kaotada.

Läti rahandusminister Jānis Reirs ütles teisipäeval, et Läti läheb kaasa Eesti otsusega langetada alkoholiaktsiisi ning on järgmiseks nädalaks kokku kutsunud vastava töörühma kohtumise.

Rahandusministri sõnul on oluline säilitada konkurentsivõime regionaaltasandil. Täpset langetuse protsenti pole veel teada, kuid aktsiisilangetus võib sündida juba käesoleval aastal.

Eesti valitsus otsustas esmaspäeval lõunasuunalise piirikaubanduse ohjeldamiseks langetada lahja ja kange alkoholi aktsiisimäära 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles