Läti kaupmehed nõuavad alkoholiaktsiisi olulist langetust

BNS
Copy
Eelmise aasta 23. juuni keskpäev Alko 1000 marketi juures Läti Valkas. Kas sel aastal on ostjaid vähem?
Eelmise aasta 23. juuni keskpäev Alko 1000 marketi juures Läti Valkas. Kas sel aastal on ostjaid vähem? Foto: Arvo Meeks / LEPM

Läti kaupmeeste liidu presidendi Henriks Danusēvičsi sõnul peaks riik langetama alkoholiaktsiisi vähemalt 23 protsenti.

Eesti eeskuju järgides alkoholiaktsiisi langetamine Lätis tooks riigile kasu, ütles Danusēvičs. "Need, kes meid põhjast külastavad, ei tule siia vaid alkoholi ostma, vaid peatuvad siin ka turistidena ja kulutavad raha. Aktsiisi langetamine tugevdab ostuturismisektorit Lätis," ütles ta.

Danusēvičsi sõnul saab ostuturismi tugevdada, kui Lätis on piirkonna madalaimad hinnad. "Meil on kõige madalamad hinnad, kuid nende säilitamiseks ning selleks, et olla atraktiivne ostlejate jaoks Eestist ja Lätist, tuleb alkoholiaktsiisi langetada vähemalt 23 protsenti."

Läti rahandusminister Jānis Reirs ütles teisipäeval, et Läti läheb kaasa Eesti otsusega langetada alkoholiaktsiisi, kuid ei täpsustanud kui palju riik aktsiisi langetada plaanib.

Rahandusministri sõnul on oluline säilitada konkurentsivõime regionaaltasandil. Täpset langetuse protsenti pole veel teada, kuid aktsiisilangetus võib sündida juba käesoleval aastal.

Eesti valitsus otsustas esmaspäeval lõunasuunalise piirikaubanduse ohjeldamiseks langetada lahja ja kange alkoholi aktsiisimäära 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles