VIDEOLUGU: Kunst vallutas lõplikult varumiskontori kuuri

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Rõuge keskuses tühjalt seisnud kunagisest varumiskontori kuurist on Võrumaa naised kujundanud kümne aasta jooksul kunstide koja, kus alates sellest hooajast käib kunsti tegemine ja müük juba kahel korrusel.

25. mail suvehooaja avanud Rõuge Kunstikuur tegi selleks hooajaks läbi 75 000 euro suuruse uuenduskuuri, mille käigus vahetati välja hoone vundament, seinad ja katus. Tänu sellele on nüüd võimalik kasutada ka hoone teist korrust aastaringselt ilma, et sõrmed ära külmuks.

«Meil sai valmis kunstide koda, üks suur, valge ja loodame, et ka soe ruum, et saaksime siin talvel toimetada,» selgitas kunstikuuri perenaine Annika Kevvai. «Siin toimetavad keraamikaring, maaliring, lisaks toimuvad kontserdid ja on sein näituste jaoks, kus nii kohalikud kui maakonna kunstnikud saavad oma loomingut näidata.»

Rõuge Kunstikuur sai alguse kümmekond aastat tagasi, kui hakkajad naised otsisid kohta kus oma käsitööd müüa. Nende pilk jäi pikemalt pidama tollal tühjalt seisnud kuurile otse Rõuge aleviku südames.

Kunstikuuri all asub moosikelder.
Kunstikuuri all asub moosikelder. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles