Otepää tähistab Eesti lipu 135. sünnipäeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti lipu 130. aastapäeva tähistamine Otepääl.
Eesti lipu 130. aastapäeva tähistamine Otepääl. Foto: Arvo Meeks

Eesti sinimustvalge rahvuslipu õnnistamisest Otepää kiriklas möödub 4. juunil 135 aastat. Otepää tähistab seda päeva rongkäigu, jumalateenistuse ja rahvuslipule pühendatud suvelavastusega.

Rongkäigulised kogunevad Otepää vallamaja ette, kust marsitakse Eesti lipu õnnistamiskohta – Otepää kirikumõisasse. Pärast lipuheiskamist ja kõnesid suundutakse kirikusse jumalateenistusele ja kontserdile. Teenib EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa, üles astuvad Otepää ja Tartu koolid. Eesti lipp saabub Otepääle hobuvankris ja Eesti üliõpilaste seltsi saatel – nagu 135 aastat tagasi.

Õhtul näeb Otepää linnamäel suvelavastust «Taevas, muld ja tulevik». Erki Aule kirjutatud näidend jutustab Eesti lipu ajaloost. Etenduses kulgeb paralleelselt mitu lugu. Lugu ei räägi ainult lipust, vaid ka meie rahvast.

Eesti Rahva Muuseum tähistab lipu sünnipäeva muu hulgas õpitubade ja rongkäiguga. Esilinastub film «Sinimustvalged lood» ning avatakse esimese sinimustvalge lipu ja Eesti kultuuriloo püsinäitus «Kohtumised».

3. juunil oodatakse aga kõiki huvilisi maailma suurima sinimustvalge moodustamiseks Põltsamaale, kus õmmeldi esimene rahvuslipp. Päev kulmineerub isamaalise kontserdiga ning päikeseloojangul on kavas anda üle sümboolne lipp Otepääle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles