Tõrva noormees oli etapi parim

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid autasustab Romet Kivi kettaheites võidetud teise koha puhul. FOTO: Marko Mumm/Eesti Kergejõustikuliit
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid autasustab Romet Kivi kettaheites võidetud teise koha puhul. FOTO: Marko Mumm/Eesti Kergejõustikuliit Foto: Marko Mumm/Eesti Kergejõustikuliit

Kadrioru staadionil toimunud noorte kergejõustikusarja «TV 10 Olümpiastarti» heidete ja pika jooksudistantsi etapil olid edukaimad Tõrva noored kergejõustiklased.

«Ega seda küll kuskil otseselt maha hõigatud, aga vaatasime, et saime kõige enam punkte,» tõdes Tõrva spordiklubi Viraaž eestvedaja Viljo Grauding.

Võisteldi palliviskes ja kettaheites. Lisaks võistlesid poisid 1000 meetri jooksus ning tüdrukud 600 meetri jooksus.

Etapi edukaim poiste vanema vanuseklassi võistleja oli Tõrva noormees Romet Kivi, kes võitis teise koha kettaheites tulemusega 41.88 ja 1000 meetri jooksus ajaga 2.53,51 ning palliviskes kolmanda koha tulemusega 64.19. Kõik tulemused olid Kivi uued isiklikud rekordid.

Kogu võistkonna väga ühtlane ja hea esitus andis tõstis Tõrva gümnaasiumi hooaja arvestuses võistkonda viie koha võrra, mis tagas finaalvõistlustele pääsu. Finaal saab teoks 15.–16. juunil Tartus. Siis on kavas mitmevõistlus.

Suuri veksleid selle kohta, kuidas Tõrva koolil finaaletapil minna võiks, Grauding välja anda ei tahtnud. «Eks vaatame, kui kõrge noorte motivatsioon ilusal suveajal on. Küll aga olen kindel, et Romet tahab konkureerida parimatega. Seda enam, et tal on kõik alad tugevad.»

Võistlus läks korda ka Põlva koolil. Nooremate poiste palliviskes saavutas võidu Sven Byron Mitt tulemusega 57.84. Vanemate poiste arvestuses oli aga Armani Sults samal alal tulemusega 64.90 teine.

Otepää gümnaasiumgi ei jäänud võiduta: nooremate poiste kettaheites oli parim Sten Eri Iir tulemusega 41.15.

Samas vanuserühmas võistelnud Jaan Junson Räpina ühisgümnaasiumist sai aga kaks kolmandat kohta: 1000 meetri jooksus oli tema aeg 3.15,51 ja palliviskes tulemus täpselt 55 meetrit.

Võistlejaid oli sellel etapil autasustama tulnud president Kersti Kaljulaid.

Koolide arvestuses on finaaletapi eel heal positsioonil viiendal kohal olev Võru Kesklinna kool. Samuti Valga põhikool, kes on seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles