VIDEO: Imesõidukid veeresid Põlva kesktänavast alla

Copy

Mootorita sõiduriistade iga-aastase laskumisega Põlva Kesk tänava nõlvast alla kesklinna sai reede õhtul hoo sisse kogu nädalavahetuseks ohtralt vaatamist ja tegevust pakkuv festival Põlva Päevad.

Üksteise järel võttis stardijoonel koha sisse ligi paarkümmend isevalmistatud sõiduriista, millele oli korraldajate poolt kehtestanud ainult kaks tehnilist nõuet – sõidukil peavad olema rool või seda asendav juhtkang ning pidurid.

Et sõit ei kulgeks liiga rutakalt, tuli sohvritel teha poole nõlva peal boksipeatus ning panna proovile oma käeosavus. Tõsi, mitte kõigil rooli- ja pidurivalitsejatel ei tulnud oma sõiduriista kinnipidamine välja ning üks sõiduk sõitis publikusse, kuid õnneks keegi viga ei saanud.

Tänavusel motoriseerimata sõidukite laskumisel andsid tooni koolipoiste valmistatud väiksemad neljarattalised. Võistlusrivi lõpus veeres nõlvast alla Lõuna Pagarite mobiilne veski, kust rahvale tasuta välja jagatud leib üsna kiiresti otsa sai.

Põlva Päevad jätkuvad laupäeval laada ja kultuuriprogrammiga ning nädalavahetuse finaaliks on pühapäeval Intsikurmus toimuv Põlvamaa laulu- ja tantsupidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles