Mooste rahvamuusikakooli hing pälvis preemia

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Mooste rahvamuusikakooli looja Krista Sildoja pälvis pärimuskultuuri preemia.
Mooste rahvamuusikakooli looja Krista Sildoja pälvis pärimuskultuuri preemia. Foto: Rene Jakobson

Pärimuspeo Baltica avakontserdil välja antud kolmest pärimuskultuuri preemiast ühe sai Mooste rahvamuusikakooli looja Krista Sildoja.

Pärimuskultuuri preemia pälvis Krista Sildoja pikaaegse, mitmekülgse ja kõrgetasemelise tegevuse eest, mis tugineb ehedale pärimuskultuurile ja on suunatud nii noortele kui ka vanematele. Krista on loonud Mooste Rahvamuusikakooli, andnud välja raamatuid ja õpikuid, olnud pärimuspeo Baltica peakorraldaja, algatanud etnolaagrid jpm. Tema panus valdkonna ja kogukonna tegevusse on olnud märkimisväärne.

Eesti Folkloorinõukogu preemia Teotugi pälvis Margus Põldsepp, kes on hingelt ja olemuselt rahvamuusik, mis tähendab suurepärast pillimängu- ja laulmisoskust, aga selle kõrval kõiki muid suulise traditsiooni looja-esitaja hädavajalikke omadusi. Marguse õpilased, keda on juba kaunis palju, viivad parimal viisil edasi Eesti rahvamuusika traditsiooni. Olla kogu oma olemusega rahvamuusik on väga mõjuv moodus pärimusmuusika populariseerimiseks.

Kristjan Toropi kogumisstipendiumi pälvisid Tuule Kann ja Pille Karras koos töörühmaga projekti «Rahvakannelde kaardistamine» käigus talletatud rohke hinnalise ainese - heli- ja videosalvestuste ning fotode - üleandmise eest EKM Eesti rahvaluule arhiivile.

Kõigi pärimuskultuuri preemiate suuruseks on 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles