Siim Kabrits tegi väidetavalt äritehingu elamislubade afääri osalisega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits
Siim Kabrits Foto: Postimees / Scanpix

Kui seni teadis üldsus, et Tõrvast pärit ja IRLi ridadesse Riigikogu liikme Siim Kabritsa osalus elamislubade skandaalis piirdus Tallinnas Kooli tänaval asuvast korterist kolmandiku omamisega, siis 15. detsembri Eesti Ekspressi väitel on side tihedam.

Kabrits on nimelt Eesti Ekspressi kinnitusel juhatuse liige ja peremees firmas Conesco Eesti, mis müüs veebruaris ühele Kooli tänava kontori klientuuri sekka kuulunud venelasele 6120ruutmeetrise kinnistu Harku alevikus. Ühekorruselise puu- ja köögiviljahoidlaga maatüki uueks omanikuks sai osaühing Eternal Investments, mis kuulub moskvalanna Anna Baranovale.

«Ma teadsin, et nad (Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne) tegelevad ettevõtlusega, aga ei teadnud, millega täpselt,» ütles Siim Kabrits varsti pärast skandaali puhkemist Valgamaalasele. «Kehv tunne on, et mind on sellesse segatud, kuigi ma pole tegelikult osaline.»

«Antud kinnisvara on ostetud neli aastat tagasi, eesmärgiga see väljastpoolt korda teha ja edasi müüa. Kahjuks vanalinna maja kordategemine on sõltumata meie tahtest veninud,» lisas Kabrits Kooli tänava korteri kohta.

«Siim Kabrits sattus skandaali keerisesse vaid seetõttu, et talle kuulub kinnisvara,» lausus toona ka erakonna peasekretär Priit Sibul.

ERRi uudisteportaal aga avaldas 15.detsembril, et kuigi Kabrits väitis päev varem Eesti Päevalehes, et sai tema kaasomandis olevas korteris toimunust teada alles "Pealtnägija" saatest, vestles saatejuht Mihkel Kärmas temaga sel teemal juba kaks päeva varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles