Põlvamaa avatud aedu käisid kaemas isegi austraallased

Indrek Sarapuu
Copy
Andres Vaasa hoolealune dendropark on kindlalt Põlvamaa vaatamisväärsus, kuhu aga nii lihtsalt jalutama ei pääse. Aianduskooli dendroloogiaõpetaja ja dendroloogi Andres Vaasa ekskursioon oli tõeline akadeemiline maiuspala kõigile loodushuvilistele. Liigi- ja värvirohkus lööb seal pahviks igal aastaajal, ka suve hakul. Haruldased leht- ja okaspuud on süsteemselt kasvama sätitud ning nende omavaheline harmoonia ja ökoloogia on läbi arvutatud ja arutatud. Teiste hulgas kasvab seal ka eriti haruldane Eesti oma liik – Paldiski vaher.
Andres Vaasa hoolealune dendropark on kindlalt Põlvamaa vaatamisväärsus, kuhu aga nii lihtsalt jalutama ei pääse. Aianduskooli dendroloogiaõpetaja ja dendroloogi Andres Vaasa ekskursioon oli tõeline akadeemiline maiuspala kõigile loodushuvilistele. Liigi- ja värvirohkus lööb seal pahviks igal aastaajal, ka suve hakul. Haruldased leht- ja okaspuud on süsteemselt kasvama sätitud ning nende omavaheline harmoonia ja ökoloogia on läbi arvutatud ja arutatud. Teiste hulgas kasvab seal ka eriti haruldane Eesti oma liik – Paldiski vaher. Foto: Indrek Sarapuu

Kahel päeval olid taas avatud Põlvamaa kaunimad aiad, mille peremeeste hulgas nii professionaalseid aednikke kui ka harrastajaid. Külastajate seas võis kohata inimesi lähedalt ja kaugelt, Tartust ja Hiiumaalt, Kuusalust ja Austraalist.

Kuuest aiast sai püütud kaadrisse neli: Anne ja Paul Uibo aed Põlvas, Palusalu aed Nulgu külas Räpina külje all, Andres Vaasa dendropark Himma külas ning Mikko talu Tännassilma külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles