Tuur püstitas osavõturekordi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kolm päeva kestnud 5. Otepää jooksutuur jõudis ka Käärikule, kus startis ühtlasi 6. Kekkoneni jooks.
Kolm päeva kestnud 5. Otepää jooksutuur jõudis ka Käärikule, kus startis ühtlasi 6. Kekkoneni jooks. Foto: Timo Arbeiter

Kolm päeva kestnud 5. Otepää jooksutuuri võitsid Rain Seepõld ja Laura Maasik.

Otepää kandi radadel peetud tuur seadis suure katsumuse ette nii jooksjad kui ka korraldajad. Kui sportlased läbisid kolme päevaga maratonidistantsi, siis läbiviijad pidid võistluskeskust kaks korda ümber kolima.

Kõigepealt joosti reede õhtul Tehvandi ringil 10 kilomeetrit, seejärel laupäeval Pühajärvel 17,195 ja pühapäeval Käärikul Kekkoneni rajal 15 kilomeetrit. Tuuri viimasel päeval startis ühtlasi 6. Kekkoneni jooks. Seega joosti maalilistel ja palju kauneid vaateid pakkuvatel radadel kokku 42,195 kilomeetrit.

Kolme etapi kokkuvõttes võitis meestest Rain Seepõld, kes sai eelmisel tuuril 4. koha. Tema koguaeg oli 2:41.12. Kekkoneni jooksu võitnud Raido Mitt tuli teiseks (koguaeg 2:50.12). Kolmanda koha jooksis välja Sander Lepik (2:52.09). Naistest oli tuuri parim Laura Maasik koguajaga 3:07.02. Teiseks tuli Marion Tibar (3:11.02) ja kolmandaks Marika Turb (3:17.05).

Tuuri lõpetas 145 jooksusõpra, mis on rekord: varasem tippmark oli 134. Kekkoneni jooksu lõpetas 165 osavõtjat. Rajal käis kolme päeva jooksul 283 tuuritajat ja rahvajooksjat.

«Jooksutuur möödus edukalt. Kuna teeme tuuri viiendat korda, nägime enamikku asju ette ja kõik sujus kenasti. Tagasiside on olnud ülipositiivne,» märkis peakorraldaja Margus Mäll. «Ettearvamatu oli vaid, et laupäevasele Käärikul peetud lõdvestusõhtule «Tantsupidu jooksubaasis» tuli nii palju jooksjaid – ligi sada. See oli muidugi tore ootamatus. Sõime torti, mängisime mänge ja tantsisime varajaste hommikutundideni.»

Rääkides sellest, kas tuur tuleb ka järgmisel aastal, ütles peakorraldaja: «Lähiajal teeme otsuse. Pikemaks ilmselt venitada ei plaani, sest korralduslikult on keskuse kolm päeva järjest kolimine paras ettevõtmine. Tänan meie ligi 20 vabatahtlikku, kes kohapeal suureks abiks olid.»

Jooksutuur on aastaid olnud ühe kõige kõrgema tagasiside reitinguga keskmine jooksuvõistlus Eestis. Eelmisel aastal valiti tuur kuni 500 osalejaga võistluste tagasiside põhjal Eesti paremuselt teiseks jooksuvõistluseks. Korraldajate teatel on tegu ka suurima osalejate arvuga jooksuvõistlusega, mis toimub ainult Valgamaal.

Margus Mäll on öelnud, et jooksutuuri idee küpses peas juba 2013. aastal. Soov oli ära kasutada Otepää ümbruse kaunid keskused: Tehvandi, Pühajärve ja Kääriku. «Olles ise osalenud Saaremaal Kolme Päeva jooksul, sai 2014. aasta lõpuks ideest tervik ning kolme keskuse vahel kolm päeva vältav jooksutuur,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles