Omavalitsustöötajatele teeb muret Kagu-Eesti maine

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mõtteid jagas koolitaja Anu-Mall Naarits.
FOTO: Aet Arula-Piir
Mõtteid jagas koolitaja Anu-Mall Naarits. FOTO: Aet Arula-Piir Foto: Aet Arula-Piir

Valgamaa Omavalitsuste Liit korraldas Kääriku spordikeskuses Põlva-, Valga- ja Võrumaa omavalitsustöötajate nõupäeva.

Arutati Kagu-Eesti mainekujundusega seonduvat, anti ülevaade riigiametnike visiidist Kagu-Eestisse käesoleva aasta augustis ning tutvuti kohapealsete spordirajatistega.

Liidu juhatuse liige Agu Kabrits sõnas nõupäeva avades: «Kui eelmisel aastal oli riigi fookus Ida-Virumaal, siis sel aastal saab selleks olema Kagu-Eesti olukord. Märke sellest kannab ka riigiametnike soov augustis kohapeal olustikuga tutvuda.»

Nõupäeva arutelude peateema oli Kagu-Eesti mainekujundus. Sel teemal toimus lühikoolitus ja seminar Anu-Mall Naaritsa eestvedamisel. Anti ülevaade, milliseid samme on astutud Ida-Virumaa turundamisel turismisihtkohana ja millised on sealsed edulood. «Väikeseid finantse tuleb osata targasti kasutada ja vajadusel julgeda öelda ei tegevustele ja projektidele, millest tegelikku kasu ei sünni ja mis olukorda ei paranda,» rõhutas Naarits.

Kagu-Eesti mainest kõneldes juhtis koolitaja esmalt tähelepanu, vajadusele jõuda selgusele, kellele mainekujundust tehakse: turistidele või kohalikele. «Maine on tööriist, mitte eesmärk omaette ja mainekujundus ei ole piirkonnale sildi külgekleepimine, kõigepealt tuleb kodu korda teha,» ütles koolitaja, kui koolitusel osalejate eelistuseks kuulis olevat kohalikule elanikule mõeldud mainekujunduse. Tema soovitus oli luua piirkonnas ühtne süsteemne mõtlemine sellest, mis kohalikke siin kinni hoiaks ja äraläinuid tagasi tooks.

Nõupäeval osales 80 omavalitsusjuhti, omavalitsuste töötajat ning partnerorganisatsioonide esindajat Valga-, Võru- ja Põlvamaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles