Kanepi gümnaasiumi noortele korraldati öökooli

LEPM
Copy
Lastel käisid külas ka Otepää Päästekomando päästjad.
Lastel käisid külas ka Otepää Päästekomando päästjad. Foto: Kanepi gümnaasium

Eile õhtupoolikul kogunesid Kanepi gümnaasiumi 1.-4. klassi 83 õpilast koolimajja, et osaleda öökoolis „Aktiivselt suvele vastu“.

Öökoolis viidi läbi õpitoad tervise ja ohutuse teemal. Kiirabiõde Margit Hani õpetas lastele lihtsamaid esmaabivõtteid. Erilist elevust tekitas haava sidumine ja käe fikseerimine kolmnurkrätikuga.

Veeohutusest rääkisid ja veepääste abivahendeid tutvustasid Otepää Päästekomando päästjad. Julgemad proovisid selga ka pinnaltpäästeülikonda.

Võimalikest ohtudest looduses tegi slaidettekande õpetaja Kristi Kahar. Põnevaid fakte kuulsid lapsed puugi, rästiku, putukate, seente ja mürgimarjade kohta. Õpilased vahetasid ka omavahel teadmisi.

Loovtegevuse raames valmisid plakatid aktiivsete ja tervislike ajaviitmisvõimaluste kohta. Pärast rikkalikku õhtusööki, mille valmimisele aitasid kaasa lapsevanemad, tegeleti aktiivselt liikumise ja spordiga.

Võimalus oli mängida jalgpalli ja omalaadset peitusemängu trihvaad, teha kerge jooksuretk Jõksi järve äärde või jalutada õhtuse Kanepi tänavatel. Pärast üliaktiivset õhtupoolikut jätkus muljetamist hiliste öötundideni, kuni uni murdis ka kõige kangemad. Hommik algas reipalt. Enne koduteele asumist söödi putru ja maiustati puuviljadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles