Kaksiklinn valmistub sünnipäeva tähistama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Üks festivali traditsioonilistest üritustest on ikka olnud paadiralli.
Üks festivali traditsioonilistest üritustest on ikka olnud paadiralli. Foto: Arvo Meeks

Eile Valga kultuurikeskuses avapaugu saanud kaksiklinna Valga-Valka festival võtab nädalalõpul tuurid üles.

Tänane päev on Valga vallavalitsuse meediaspetsialisti Teve Rajametsa sõnul täis muusikat, tantsu ja sporti. JJ-Street korraldab kultuurikeskuse ees platsil tantsuvõistluse «Summer Jam». Ekstreemspordihallis aga võistlevad BMX-ratastel ja ruladel sõitjad ning hilisõhtul saab keskraamatukogu ees näha trikijalgratturite show’d.

Homme täitub kaksiklinn laadameluga, mida ilmestavad mõlema linna tantsijad ja lauljad.

Uue traditsioonina saab festival pühapäeval jätku rongkäiguga Valka kultuurimaja juurest Valga linna Pedeli äärde Ramsi silla juurde. Osalema on oodatud mõlema linna elanikud, töökollektiivid, lasteaedade ja koolide õpilased. Pedeli ääres viiakse läbi rannamaadluse võistlus, paadiralli ning Valga-Valka meistrivõistlused polos. Samuti stardib rattaorienteerumine.

Õhul on Valga Jaani kirikus sünnipäevakontsert, millega tähistatakse linna 435. sünnipäeva ning antakse üle linna aukodaniku tiitel muusikapedagoog Lenel Rannale. Kogutav annetustulu läheb kiriku remondiks.

Valga-Valka 435. sünnipäev, 11. juuni algab mõlema linna lasteaedade rongkäiguga Valga kultuurikeskuse eest keskväljakule, kus ootavad ees kontsert ja pidupäevatordi söömine.

Õhtul saab koos vallajuhtidega osaleda kellaviieteel keskväljakul. Avatud on vaba lava, kus oma andeid saavad jagada kõik muusikud, etlejad, tantsijad või mõne muu põneva etteaste pakkujad. Sünnipäevapidustustele paneb sealsamas punkti Anne Veski, kelle kontsert on kõigile tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles