Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2019/06/11/12253310t1h7ed7.jpg)
Ei teagi, kas suvetunde toob lähemale sirelite õitsemine või suurte poodide ette tekkivad esimesed letid täis tomateid, maasikaid ja kultuurmustikaid. Üks on kindel: maasikahooaeg on avatud ja Kreekast saabunud kaunitaride kõrval võtab esikoha sisse kodumaine mari.
Põlvamaa maasikas on tuntud kaubamärk terves Eestis, sest siin kasvatavad seda nii suur- kui väiketootjad, aga ka potipõllumehed. «Oleme ju teada-tuntud lõunamaa,» võib nii mõnigi kohalik marjakasvataja tõdeda.