Lusbo teenis välja poodiumikoha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Andero Lusbo tegi Venemaal ilusa sõidu.
Andero Lusbo tegi Venemaal ilusa sõidu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Venemaal Orljonoki krossirajal leidis aset EMX2T klassi Euroopa meistrivõistluste neljas etapp. Tänavuse hooaja parima tulemuse tegi A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Andero Lusbo. Põlvamaalane saavutas kolmanda koha.

Ajasõidus esikoha teeninud Lusbo võttis avasõidu alguses sisse kolmanda positsiooni. Teisel ringil möödus ta hollandlasest Mike Krasist. Lusbo sõitiski lõpuni teisel kohal, kuigi esikoht oli pidevalt käeulatuses.

Teises sõidus asus Lusbo taas kolmandale kohale. Esikolmik püsis muutumatuna kogu sõidu vältel.

Etapi kokkuvõttes teenis Lusbo 42 punktiga kolmanda koha, see on tema tänavuse hooaja esimene poodiumikoht.

Orljonikis peeti ka motokrossi maailmameistrivõistluste kaheksas etapp. MXGP klassis tuli A1M Motorspordi meeskonna sõitja Tanel Leok 20. kohale.

Juba ajasõit ja kvalifikatsioon näitasid, et Venemaa rada Võrumaa mehe lemmikute hulka ei kuulu. Kvalifikatsioonis 19. koha saanud Leok alustas esimest sõitu punktikoha piiril. Esimese poole sõidust püsis ta 22. kohal. Paari konkurendi ebaõnn ning viimase ringi möödasõit venelasest Vsevolod Briljakovist tõstsid Leoki sõidu lõpuks 18. kohale.

Ka teises sõidus pidi Leok kõvasti võitlema, et punktikohale jõuda. Sõidu esimese poole sõitis ta 21. kohal. Sõidu keskel õnnestus tal taas mööduda Briljakovist ning tasuks 20. koht ja üks punkt.

Etapi kokkuvõttes oli Tanel Leok nelja punktiga kahekümnes. Võidu võttis 50 punktiga Tim Gajser, teine oli 44 punktiga Aranud Tonus ja kolmas 36 punktiga Jeremy Seewer. Kaheksanda etapi järel on Leok 69 punktiga 19. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles