Ironmani võistlusele on oodata rekordarv osalejaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ironmani triatloni üks osa on ka Pühajärves ujumine.
Kristjan Teedema / postimees
Ironmani triatloni üks osa on ka Pühajärves ujumine. Kristjan Teedema / postimees Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

aupäevasele Ironman 70.3 Otepää võistlusele on registreerunud rekordiliselt 1200 osalejat. Teiste hulgas stardivad näiteks Robert Kitt, Kalev Kruus, Martin Veisman, Liis Velsker ja Märt Avandi.

Võistlejate hulgas on ka 110 kolmeliikmelist meeskonda, seega on osalejaid peaaegu poole rohkem kui eelmisel aastal. Ligi kaks kolmandikku neist on Eestist. Kokku on võistlejaid 38 riigist. Teiste hulgas võistlevad näiteks Dominikaani Vabariigi, Etioopia, Maroko, Kasahstani ja India esindajad.

«Mul on siiralt hea meel, et nii paljud tulevad Otepääle võistlema,» rõõmustas Ironmani sarja Eesti võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. «Muidugi tähendab see suuremat vastutust, aga olen kindel, et tänu kogenud meeskonnale ja suurele hulgale vabatahtlikele suudame pakkuda maailmaklassi kogemust.»

«Ironman on raske, aga motiveeriv,» ütles Swedbanki Eesti juht Robert Kitt, kes plaanib hea eeskujuna esimest korda sellest võistlusest osa võtta. «Olen sügisest selleks treeninud ja loodan endale ning teistele näidata, et triatloni suudab läbida peaaegu igaüks, kes selle endale eesmärgiks võtab ning selle nimel vaeva näeb.»

Ironman 70.3. Otepää on neljandat korda toimuv triatlonivõistlus, kus osalejatel tuleb läbida 1,9 kilomeetrit ujudes, 90 kilomeetrit jalgrattal ja 21,2 kilomeetrit joostes. Meeskondlikult osaledes läbitakse distants kolme osaleja peale teatevõistlusena, kus iga osaleja läbib ühe ala.

Võistluskeskus asub Pühajärve kaldal. Ujumine on Pühajärves, rattarada viib läbi metsade ja üle mägede Kanepisse ja tagasi ning tõusuderohke jooksurada kulgeb piki Pühajärve kallast. Finiš on Pühajärve spaahotelli pargis.

13.–16. juunil leivad Otepääl aset teisedki võistlused ja üritused. 14. juuni õhtul stardib neljakilomeetrine Seve Ehituse heategevusjooks, mille käigus kogutakse Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi abil raha, et toetada asenduskodude laste psühholoogilist nõustamist. Pühapäeval saab triatloni proovida aga igaüks, sest stardib Škoda Laagri 4:18:4 rahvatriatlon. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles