Vastseliina laadapealik: igal aastal kaalume lõpetamist

Arved Breidaks
, reporter
Copy
25 aastat Vastseliina Maarahva laata vedanud Ivar Traagel tunnistab, et vaatamata suurele menule kaaluvad korraldajad igal aastal laada lõpetamist.
25 aastat Vastseliina Maarahva laata vedanud Ivar Traagel tunnistab, et vaatamata suurele menule kaaluvad korraldajad igal aastal laada lõpetamist. Foto: Arved Breidaks

Muidu unises Vastseliinas algab täna õhtul suurem saalimine, kui mõõdetakse välja müügiplatsid saabuvatele laadakaupmeestele, sest juba homme varahommikul rullub alevikus lahti Vastseliina Maarahva laat, järjekorras 25., mida kõik need aastad on vedanud Ivar Traagel (52).

Millisel mõjuval põhjusel aastal 1995 esimene Vastseliina laat üldse korraldati?

1994. aastal olid Võru maavalitsuses Ameerika rahukorpuse inimesed, kellega jõuti aruteludes arusaamisele, et Võrumaal võiks toimuda mingisugune suur sündmus. Kutsuti kokku MTÜd, arutati ja leiti, et selleks peaks olema laat. Siis tehti valdade vahel konkurss, et kus see laat võiks toimuda. Esialgu võitis hääletusel Rõuge, aga paari kuuga seal asja käima ei saadud ja kuna mina olin kaks väikest laata teinud, siis öeldi Vastseliina Teisipäeva klubile, et olete asjalikud mehed, võtke see enda kanda. Võtsime ja tegime esimese laada ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles