Lageraie Rosma linnamäel nörritab kogukonda

Mati Määrits
, Põlva Koit
Copy
Raske metsaveotehnika on linnuse lõunaväravas hoolimata kuivast ilmast liiga palju pinnast ümber pööranud, tõdes muinsuskaitseameti arheoloogiavaldkonna juht Ulla Kadakas, kes koos kolleegidega Rosmal olukorraga tutvumas käis. 
Raske metsaveotehnika on linnuse lõunaväravas hoolimata kuivast ilmast liiga palju pinnast ümber pööranud, tõdes muinsuskaitseameti arheoloogiavaldkonna juht Ulla Kadakas, kes koos kolleegidega Rosmal olukorraga tutvumas käis. Foto: Mati Määrits

Rosma küla elanikud on vihased metsatööde pärast muinsuskaitse all oleval linnamäel linnurahu ajal. Muinsuskaitseamet lageraies probleemi ei näe.

«Eriti häirib tööde tegemine linnurahu ajal,» rääkis läinud neljapäeval Põlva vallas asuva küla elanik Joonas Tuuling. «Ühes servas linnud laulavad, teises ragistab harvester. Linnupojad on just koorunud. Vähemalt oleks võinud selle töö ette võtta talvel. Kui maa on külmunud, oleks see isegi lihtsam kui praegu.»

«Praegu on raiet ette valmistades väiksed puud maha võetud, et harvester ligi pääseks, ning need on radadel risti-rästi. Seal on kohati raske isegi kõndida, sportimisest rääkimata,» lisas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles