Haljastaja Anne Vaigre: aednikud on heatahtlikud inimesed

Tiit Loim
, reporter
Copy
Anne Vaigre ütles, et kui Valka jõudis, ei olnud siin haljastusele eriti tähelepanu pööratud. «Ämm rääkis sageli, et Valga oli Eesti ajal ilus linn ja ma ei saanud üldse aru, kuidas ta ilus sai olla.»
Anne Vaigre ütles, et kui Valka jõudis, ei olnud siin haljastusele eriti tähelepanu pööratud. «Ämm rääkis sageli, et Valga oli Eesti ajal ilus linn ja ma ei saanud üldse aru, kuidas ta ilus sai olla.» Foto: Arvo Meeks

Kuigi ehituse kõrval võib haljastus tunduda pisiasjana, annab just see objektile ilme, ütleb Valga valla haljastusspetsialist Anne Vaigre. Aastaid kauneid kodusid hinnanud naine lisab, et vabal ajal suudab ta aedade kriitilise pilguga vaatamisest hoiduda. Peale haljastuse ulatuvad tema huvid aga džässmuusikast kõhutantsuni.

Kas teate, mis asi on veteraniseerimine? Tõenäoliselt mitte, kui te just arboristikahuviline pole. Kui fotograafiga linnapargis Anne Vaigre pildile püüdmiseks sobivat kohta otsisime, jäi sealse tiigi kaldal silma üks kuivanud puu. Üks võimalus oleks ta veteraniseerida ehk ära lõigata kõik ohtu kujutada võivad oksad, ütles Vaigre kohe. Veerand sajandit Valgas linna haljastuse eest hoolt kandnud naisel sellistest teadmistest puudust ei tule.

Pärit on Vaigre hoopis Lääne-Virumaalt Tapa lähedalt Nõmmkülast. Alguses elas ta talus, ent pere kolis peagi sovhoosikeskuseks olnud Saiakopli mõisa korterisse. «Olin siis mõisapreili,» meenutas naine lapsepõlve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles