Teadmiste jagaja hoovile ilmus tarkusesümbol

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kodukakk Laine Tangsoo maakodu õuel 
Kodukakk Laine Tangsoo maakodu õuel Foto: Laine Tangsoo

Tõrva gümnaasiumi geograafia- ja majandusõpetaja Laine Tangsoo on Eesti üks tuntumaid naismälumängureid, kelle teadmised on talle mitmel korral edu toonud ka telemängudes. Ehk just seetõttu maandus mõne päeva eest tema Kanepi kandis asuva maakodu õuele kännu otsa tarkusesümbol öökull. Täpsemalt oli tegu kodukaku pojaga.

Tangsoo ise küll seost enda väsimatu tarkusejagamise ja ootamatu külalise vahel ei arvanud olevat, aga nentis, et tegu oli toreda kogemusega. «Ta oli väike ja haprake, kuigi kohevile aetud sulgedega püüdis näida suurem. Tõstsin ta puu otsa. Küünega võttis mul veel näpust kinni. Mahtus mulle kenasti kahe peo sisse ära. Hästi kerge oli.»

Pärast käis naine vaatamas, kuidas kakukesel läheb. Selgus, et mure oli põhjendatud: lind oli puu otsast taas alla potsatanud. Kui Tangsoo kaku taas puu otsa tõstis, polevat lind enam mingeid hirmu märke ilmutanud. «Rohkem pole kakukesi näinud. Aga ma tean, et nad on olemas. Öövalvurid.»

Tema sõnul on koduõuel kakke varemgi näha-kuulda olnud: ilmselt on neil kuskil läheduses pesa.

Tangsoode suvekodu läheduses võib loomi näha päris sageli. «Alles oli kuus jänest põllul korraga. Ühel hommikul abikaasa aga ütles, et täna on mingi jama: aknast pole ühtegi looma näha. Meil on selline olukord haruldus,» rääkis Laine Tangsoo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles