Kooli uuendamine võib alata juuli lõpus

Tiit Loim
, reporter
Copy
Priimetsa kooli uueks asukohaks saava hoonega aadressil Vabaduse 13 (esiplaanil) liidetakse selle kõrval asuv maja, mille kõrvale omakorda ehitatakse uus hooneosa.
Priimetsa kooli uueks asukohaks saava hoonega aadressil Vabaduse 13 (esiplaanil) liidetakse selle kõrval asuv maja, mille kõrvale omakorda ehitatakse uus hooneosa. Foto: Tiit Loim

Valga Priimetsa kooli õpilased kolivad praegusest majast Kuperjanovi tänaval eeldatavalt 2020. aasta sügisel Vabaduse tänavale. Ehitus on plaanitud algama juuli lõpus.

Uue koolikompleksi tarvis renoveeritakse Vabaduse 13 asuv hoone ning ehitatakse see kokku kooli kõrval asuva majaga aadressil Vabaduse 15, kuhu tulevad klassiruumid ning ruumid kooli juhtkonnale ja õpetajatele. Lisaks ehitatakse uus hooneosa praegu tühjalt seisvale platsile Vabaduse 15 maja kõrval. Sinna paigutatakse algklassid. Kokku saab koolimaja juurde 1000 ruutmeetrit pinda.

Ehituse plaanitud maksumus on neli miljonit eurot, millest 85 protsenti on toetus ja ülejäänu valla raha. Hoone ehitusprojekt on esitatud, kuid vajalike kooskõlastuste saamine on võtnud aega. «Projekti muudab keerukaks asjaolu, et see hõlmab ühtaegu nii arhitektuurimälestise restaureerimist, hoone rekonstrueerimist, uue hooneosa püstitamist kui ka mitmesuguseid välitöid. Seetõttu on ajamahukam ka kontrollimise, kooskõlastamise, ekspertiisi ja hanke läbiviimise protsess,» lausus Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Põim Kama.

Esialgu ei ole siiski muudatusi hoone valmimise tähtaja prognoosis. «Kui koostamisel olev riigihange kulgeb edukalt, loodame töödega alustada juba juuli lõpus,» lisas Kama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles