​Sportlased viivad võidupüha paraadilt tule igasse maakonda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlvamaa tuletoojad Alar Assor ja Maive Tõemäe
Põlvamaa tuletoojad Alar Assor ja Maive Tõemäe Foto: Toomas Nigola

Tänavu valiti võidupüha tule toojateks kõikide Kaitseliidu malevate ja Hiiumaa malevkonna parimad sportlased, kes saavad 23. juunil võidupüha paraadil Tartus presidendilt võidutule, et see viia oma kodukanti ja jagada jaanitule süütamiseks kõigile soovijatele.

Põlvamaale toovad tule Alar Assor ja Maive Tõemäe (vasakul). Assor on Kaitseliidu Põlva maleva liige alates 2002. aastast. On esindanud malevat edukalt mitmel spordivõistlusel. Ta lemmikala on orienteerumine, milles on viiekordne Eesti meister noorte/juunioride klassis.

Tõemäe töötab Põlva malevas noorkotkaste instruktorina. Ta on kuulunud Naiskodukaitse Põlva ringkonda juba üle 13 aasta ning on tegev ka naiskodukaitsjate spordigrupis.

Valgamaa tuletoojad Imre Õim ja Maive Vill
Valgamaa tuletoojad Imre Õim ja Maive Vill Foto: Naiskodukaitse Valga Ringkond

Valgamaa tuletoojad on Imre Õim ja Maive Vill (keskel). Õim on tõeline spordientusiast ja eestvedaja, kes on läbi aastate hingega asja juures olnud. Vill on mitmekülgne naiskodukaitsja, kes esindab malevat paljudel aladel ja näitab ikka häid tulemusi.

Võrumaa tuletoojad Taavi Perv ja Ülle Hollo
Võrumaa tuletoojad Taavi Perv ja Ülle Hollo Foto: Marily Võrel

Võrumaale toovad tule Taavi Perv ja Ülle Hollo. Perv nimetati meeste arvestuses mullu Võrumaa maleva aasta sportlaseks. Hollo on rõõmsameelne 38-aastane nelja lapse ema. Tema nimetati mullu maleva aasta sportlaseks naiste arvestuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles