Robert Täht suundub Itaalia tippklubisse

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Robert Täht (number 9) oli Türgi meistriliiga finaalseerias Izmiri Arkase võtmemängija. Kas samasugune edu saadab teda ka Itaalias, näitab aeg.
Robert Täht (number 9) oli Türgi meistriliiga finaalseerias Izmiri Arkase võtmemängija. Kas samasugune edu saadab teda ka Itaalias, näitab aeg. Foto: Efeler Ligi

Hiljuti tehti ametlikult teatavaks, et Eesti võrkpallikoondise Võrust pärit nurgaründaja Robert Täht on sõlminud lepingu Euroopa tippklubi Sir Safety Conadi Perugiaga. Klubi võitis lõppenud hooajal Itaalia kõrgliigas hõbemedali, tuli riigi karikavõitjaks ja jõudis meistrite liigas poolfinaali.

«Suurim rõõm oli, kui lepingule alla kirjutasin. Praegu olen suutnud juba klubivahetuse mõttega harjuda. Kuid kindlasti on maailma tipptasemel meeskonnas mängimine väga-väga suur väljakutse,» rääkis Täht.

«Eelkõige saan järgmisel hooajal teada, mis tasemel tegelikult olen. Usun, et kui ma ei oleks pakkumist vastu võtnud, jäänuks see elu lõpuni kripeldama.»

«Tegemist on siiski maailma absoluutse tippklubiga. Klubiga rääkides on selge, et põhikoosseisu koht pole kindel, see tuleb ise kätte võidelda. Usun, et olen võimeline ennast heast küljest näitama ning kindlasti tekivad mul võimalused end põhirivistusse mängida. Ma ei ole mingi kohatäide ega odav välismaalane klubis, vaid ka klubil on minuga seotud kindlad ootused,» lisas Täht.

Täht peab nurgaründaja positsiooni pärast algkoosseisus võitlema hakkama ukrainlase Oleg Plotnitskiga. 22-aastane Plotnitski alustab Itaalia kõrgliigas juba kolmandat hooaega, kahel eelmisel aastal pallis ta Monza ridades. «Tegelikult sõltub palju hoopis Itaalia koondislasest Filippo Lanzast,» ütles Täht. «Kui Lanza meeskonda jääb, võib ka tema kaarte segada, sest Itaalia meistrivõistlustel on väljakule lubatud korraga neli välismaalast.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles