Baltikumi parim baarmen: olen oma töösse ära armunud

Kevin Koik
, suvereporter
Copy
Baarmen Risto Säinas suutis World Classi võistlusel osavalt kaasata oma tegemisse ka publikut. Kohtunikud hindasid sooritust kõrgelt. 
Baarmen Risto Säinas suutis World Classi võistlusel osavalt kaasata oma tegemisse ka publikut. Kohtunikud hindasid sooritust kõrgelt. Foto: Ardo Kaljuvee

Kui tavaliselt levivad lood sellest, kuidas alkohol viib ilmakodanikke allakäigutrepi madalaimale astmele, siis Valga päritolu noormees Risto Säinas on suutnud tõestada hoopis vastupidist. Seda küll veidi ülekantud tähenduses. Nimelt kuulutati ta World Classi võistlusel Baltimaade parimaks baarmeniks. Kokteilimeister on nüüd ette võtmas teekonda finaalvõistlusele Šotimaale, et rinda pista maailma kõige professionaalsemate joogisegajatega.

«Pidin ennast saama mugavustsoonist välja ja seda ma sel aastal tegin. See oli mingil määral enda ületamine,» meenutas 26-aastane Säinas World Classi Baltikumi finaali. Tallinnas mai lõpus korraldatud jõuproovil segas jooke 30 parimat baarmeni Eestist, Lätist ja Leedust, kes võistlesid mitte ainult au ja kuulsuse, vaid ka pääsu nimel maailma mainekaimale World Classi kokteilivõistlusele.

«Lihtsasti sõnadesse pandult on see baarmenide olümpia. Seal pannakse proovile kõike, mis selle alaga vähegi seotud on,» ütles Säinas. Maailmatasemel väljakutse pakub noorele mehele kahtlemata üksjagu närvikõdi. «Kui Eestis olin ühe kaamera ees ja mind vaatas 10–20 inimest, siis Šotimaal Glasgow’s jälgivad mind sajad ja otseülekannet edastatakse 100 000 inimesele,» kujutas Säinas eesootavat finaalvõistlust maailma absoluutse paremiku osavõtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles