Seto Folk julgustab üksteisele otsa vaatama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Seto Folgi teema on inspireeritud Setomaa ehedast ja elavast pärimuskultuurist.
Seto Folgi teema on inspireeritud Setomaa ehedast ja elavast pärimuskultuurist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna algab Värskas muusika- ja matkafestival Seto Folk. Kaks päeva kestva Setomaa suve ühe suursündmuse teema on sel korral «Päri musi!».

«Festivali teema «Päri musi!» on inspireeritud Setomaa ehedast ja elavast pärimuskultuurist,» selgitas Seto Folgi peakorraldaja Marili Slavski. «Seekordne teema julgustab üksteisele rohkem otsa vaatama, koosolemisest ja ühiselt edasi kantavatest traditsioonidest rõõmu tundma.»

Muusikaprogrammi eest vastutab muusik Jalmar Vabarna. «Eelmisel aastal sai teoks esimene Seto tantsupidu. Tänavu liitus folgiga traditsiooniline Seto leelopäev,» lausus Vabarna ja lisas, et lisaks kahele välilavale toimuvad ka intiimsed sisekontserdid.

Peaesineja on Soomest pärit rokkiv folkbänd Esko Järvelä Epic Male Band. Lavalaudadele jõuavad ka juba legendaarseks ansambliks kujunenud Untsakad, aga ka värskemad tegijad nagu Black Bread Gone Mad ja laval ühte kannelt jagav neidudeduo Duo Ruut. Oma hiljuti välja antud plaadiga «Taat läks lolliks» pakub Seto leelole kontrasti vokaalansambel Estonian Voices.

Lisaks muusikaprogrammile ootab ees ka matkaprogramm teemamatkade ja käikudega Setomaa loodusesse. Tegevusi jagub ka pisiperele.

Leelopäev on iga kolme aasta tagant Värskas peetav traditsiooniline setode laulupidu, mis ühendab eri paikades elavaid ja eri vanuses lauljaid ja setosid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles