Kogenud vang sõitis türmi ise kohale

Siim Saavik
, reporter
Copy
Nöörimaa tugikodu elanik Ain Harak rääkis, et enam ta küll vanglasse minna ei taha. Lootust helgemale tulevikule annab asjaolu, et nüüd on tal elamiseks varjupaik olemas.
Nöörimaa tugikodu elanik Ain Harak rääkis, et enam ta küll vanglasse minna ei taha. Lootust helgemale tulevikule annab asjaolu, et nüüd on tal elamiseks varjupaik olemas. Foto: Siim Saavik

Võru linnas asuva Nöörimaa tugikodu elanik Ain Harak sai eelmisel nädalal vanglast välja – kaheksandat korda. Karistusi on nende aastate jooksul kogunenud 13, enamik seotud pisivargustega.

Esimese asjana läks mees koos oma sõbraga sööma. «Ma ei öelnud kellelegi, millal täpselt välja saan. Sõbrale helistasin ka alles siis, kui Tartus bussi peale jõudsin,» rääkis Harak. Kolmapäeva õhtuks jõudis ta Nöörikodu kaitsvate seinte vahele tagasi.

Tartu vanglas istus Ain Harak viimased kolm kuud. Eelnevate kordadega võrreldes oli karistuse pikkus naljategu, nagu väike suitsupaus. Näiteks eelmisel korral tuli tal trellide taga veeta seitse ja pool aastat – raske kehavigastuse põhjustamise eest. Nagu enamik teisigi seaduserikkumisi, pani ta sellegi teo toime alkoholijoobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles