Ajateenistust alustab ligi 1800 kutsealust

LEPM
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Arved Breidaks /

Kaitseressursside ameti (KRA) kutsel alustavad esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval üle Eesti ajateenistust ligi 1800 kutsealust. Lisaks vabatahtlikena eeldatavalt ka ligi 30 neidu.

Seekordse suvise kutsumise eripära on see, et projekti „Klassiga teenima“ raames lähevad üle Eesti nelja gümnaasiumi lõpuklasside noored üheskoos aega teenima, teatas KRA pressiesindaja reedel BNS-ile. Ta lisas, et see loob klassiga minejatele turvalise ja tuttavama tunde ning uutes oludes kohanetakse paremini.

“Neid noori, kellel gümnaasiumi lõppedes on kindel soov kohe kohustuslik ajateenistus läbi teha, tuleb igati tunnustada. Nad saavad väärtuslikke kogemusi, mille pinnalt oma edasist elu ja karjääri planeerida. Nemad ei jää meie kutset ootama vaid annavad oma soovist vaba tahte taotlusega märku," ütles KRA peadirektori asetäitja Peep Tambets.

Selles kutsumises on vabatahtlikke taas kolmandiku jagu.

Kuna on ka üldlaulu- ja tantsupeo aasta, siis noored, kes peol esinevad ja eelnevatest üldproovidest osa võtavad, saavad ajateenistusse minna nädal hiljem. Väeosad ootavad neid teenistuskohtadesse 8. juulil. Kokku on niisuguseid noori sadakond.

Eelmine taoline koostööprojekt laulupeo sihtasutuse, kaitseväe ja KRA vahel neli aastat tagasi läks edukalt. Kõik hiljem liituma pidanud noored jõudsid ka väeosadesse ning kellelgi ei jäänud pidu pidamata.

Juulikuine teenistusse kutsumine on arvukaim ja 11 kuuks asuvad kaitseväes väljaõppele peamiselt gümnaasiumi või kõrgkooli lõpetanud noored. Neist saab kaitseväele tubli täiendus ülemate ja spetsialistide näol.

Kõige rohkem noori suundub väljaõppele 1.jalaväebrigaadi, veidi vähem noori läheb 2. jalaväebrigaadi, toetuse väejuhatusse, staabi- ja sidepataljoni ning sõjaväepolitseisse.

Järgmine ajateenistusse kutsumine on 40. nädalal – 30. septembril ja 1. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles